Zălăuanul Marius Ciortea evoluează în campionatul de volei din Anglia

Revenit în România la începutul sezonului trecut, după o aventură de un an în campionatele din Quatar şi Liban, voleibalistul zălăuan, Marius Ciortea, a activat la Steaua Bucureşti, formaţie ce s-a clasat pe penultima poziţie în campionatul Diviziei A1, retrogradând în eşalonul secund. Jucătorul cu care Remat Zalău a câştigat primul titul de campioană a României a ajuns în această vară la o înţelegere cu clubul englez, IBB Polonia London, formaţie ce evoluează în „Super 8” – denumirea primei Ligi de volei din Anglia.
Voleibalistul zălăuan a debutat sâmbătă cu noua echipă în campionat, câştigând cu scorul de 3 – 1 partida cu formaţia Wessex Volleyball Club. Echipa lui Ciortea a cedat cu 24 – 26 primul set, dar s-a impus în celelalte trei parţiale cu scorul de 25 – 17, 25 – 23 şi 25 – 21. Jucătorul sălăjean a jucat cu noua sa formaţie şi în Cupa Angliei, câştigând cu scorul de 3 – 1 (25 – 13, 22 – 25, 25 – 21, 25 – 23) disputa cu Malory Eagles.
„Mă simt bine la noua echipă. M-am acomodat destul de repede, cu toate că suntem jucători din mai multe ţări. Am rămas suprins de nivelul ridicat al voleiului din Anglia. Am cinci colegi polonezi în echipă, iar nivelul voleiului din Polonia se cunoaşte foarte bine că este unul ridicat. Am şi un coleg din Brazilia, iar antrenorul este grec”, ne-a declarat voleibalistul.
Clubul englez la care evoluează jucătorul zălăuan colaborează cu PGE Skra Belchatow, una dintre cele mai puternice formaţii din voleiul european, care evoluează an de an în Liga Campionilor sau în Cupa CEV, cele mai importante competiţii europene intercluburi.
În campionatul din România, Marius Ciortea a evoluat la şase cluburi: CVM LPS Piatra Neamţ, Remat Zalău, SCM Universitatea Craiova, Unirea Dej, Universitatea Cluj şi Steaua Bucureşti, cele mai bune rezultate obţinându-le cu formaţia de la poalele Meseşului.
Voleibalistul zălăuan a semnat cu formaţia din Anglia un contract valabil până în vara anului viitor.

One Thought to “Zălăuanul Marius Ciortea evoluează în campionatul de volei din Anglia”

  1. karbon

    si un var de-al meu joaca badminton in Spania!

Leave a Comment